Najava aktivnosti

7. prosinca s početkom u 12 sati u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata te uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održat će se tribina “Psihološke posljedice rata na djecu žrtve rata”.
Predavačica na tribini će biti dr.sc.Gordana Kuterovac Jagodić, profesorica na Katedri za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U četvrtak, 14.lipnja 2018. u organizaciji Zajednice udruga i uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održat će se predavanje “Javne politike u Hrvatskoj”.
Predavanje će održati doc.dr.sc Ana Petek s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

26. svibnja u Slavonskom Brodu pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović održat će se Susret obitelji poginule djece u Domovinskom ratu “Mali križ-Velika žrtva”

21. travnja 2018. održat će se VII. Izborni Sabor Zajednice udruga u Zagrebu, s početkom u 11 sati.

2.prosinca 2017.u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske održat će se edukacija pod nazivom “Tehnike uspješnog
komuniciranja s javnošću”
. Edukacija će se održati u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, dvorana ban Frankopan. Edukaciji će prisustvovati 22 sudionika iz Zajednice udruga i iz Saveza
udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Sudionici će se upoznati s važnošću dvosmjerne komunikacije, pojmom odnosa s javnošću te će u radionicama imati prilike
naučiti kako napisati priopćenje za medije, kako napisati poslovni dopis, kako u izjavi za medije prenijeti ključne poruke i također će upoznati temeljna obilježja komunikacije
na društvenim mrežama. Polaznici će i samostalno izraditi vlastiti dopis, vlastite izjave za medije i priopćenja. Predavač je stručna osoba, sa Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment. Za sve polaznike edukacije organiziran je zajednički ručak.

Sportsko-rekreativni i kreativni susret civilnih stradalnika Domovinskog rata održat će se od 28.rujna do 1.listopada u Hotelu Selce u Selcu.

Obilježavanje Međunarodnog dana nestalih 30. kolovoza 2017. godine održat će se u Osijeku.
Obilježavanje će se održati uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović,
pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, supokroviteljstvo i potporu Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Grada Zagreba,Hrvatskog Crvenog križa i ICRC-a.

calendar

 

 

Sportsko-rekreativni i kreativni susreti civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske održat će se u Selcu od 20. do 23.rujna 2015.godine

U ponedjeljak, 8. prosinca 2014. godine s početkom u 10:45 sati u OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji održat će se tribina “Djeca u minskom okruženju”
Organizator ovih tribina je Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske a predavači kao i na dosadašnjim tribinama: predstavnici HCR-a, Hrvatskog Crvenog križa, MUP-a (Ravnateljstvo policije, Uprava policije – Protueksplozijska služba)…

 

27.studenog 2014. u  Zadru će se održati Okrugli stol “Reparacije civilnih žrtava rata”. Organizator Okruglog stola je Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću/Europski dom Vukovar

u suradnji sa Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske.

 

U petak 17. listopada,  u Osnovnoj školi Skradin u Skradin, održat će se Tribina “Djeca u minskom okruženju”.

Predavači na tribini su predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskog Crvenog križa i MUP-a, Protueksplozijske službe. Područje je odabrano po preporuci Hrvatskog centra za razminiranje jer je još uvijek zagađeno minsko-eksplozivnim napravama.

20. listopada 2014. s početkom u 12 sati održat će se tribina “Djeca u minskom okruženju” u Osnovnoj školi Stari Jankovci u Starim Jankovcima.

Od rujna do kraja 2014. održat će se četiri Tribine “Djeca u minskom okruženju” u mjestima po dogovoru sa Hrvatskim centrom za razminiranje.